About Me.

Who I am, what I do

Peter Vlemmix
Filmmaker

Geen spannender tijd om filmmaker te zijn dan nu. Want zoveel is anders. Platforms, mediaconsumptie, kijkersaandacht en contentmakers: niks is meer zoals het was.

Het is anybody’s game.

Maar 1 ding verandert nooit: de behoefte om verhalen te vertellen. We zullen altijd geboeid kijken naar iets wat ons echt pakt. Dat blijft de kern van filmmaken.

Mijn kracht ligt juist daarin. In grote onderwerpen, in een veelheid van scenes, allerlei verschillende invalshoeken, om die terug te brengen naar de kern. Zodat de kijker in de film getrokken wordt – of deze nu 3 minuten duurt of een uur. Naar mijn smaak wordt er teveel gemaakt op vorm alleen – het ziet er geweldig uit, klinkt fantastisch etc – maar waarom zou de kijker die 10000 andere dingen kan kijken nou juist zijn kostbare tijd aan jouw film geven?

Dat is altijd mijn uitgangspunt.

Daarbij denk ik graag out-of-the box wat betreft stijl, productie en kansen. Mijn films zijn uitgezonden van Amerika tot Noorwegen en Nederland op TV, en online honderdduizenden keren bekeken.

Mijn interesse is super brrreed: zie mijn nogal diverse portfolio.

Ik ben relaxed om mee te werken, maar ik ga wel voor het maximale. Dit leidt wel eens tot een dwars gesprek. En een beter resultaat.

 

Cheers